CPO De Hallen – Knallen voor de Hallen

Opdrachtgever Coöperatie KvdH
Architect Ramon Scharff (CASA / PLATFORM.ARCHI)
Stadsdeel West
Aannemer Lokhost Bouw en Ontwikkeling
Projectnaam CPO De Hallen – Knallen voor de Hallen
Adres Bilderdijkkade 50D
Aantal woningen 10
Fotografie

CPO De Hallen – Knallen voor de Hallen: genomineerd voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2020

CPO De Hallen – Knallen voor de Hallen is één van de vijf CPO-projecten op kavels die de gemeente heeft uitgegeven in het plangebied De Hallen. De projecten moesten worden gebouwd op een grote, eveneens nog te realiseren, ondergrondse parkeergarage. De belangstelling voor de vijf locaties onder bouwgroepen was groot. De gemeente heeft daarom een strakke procedure gehanteerd om de bouwgroepen met de beste en meest kansrijke plannen te selecteren. Projecten met een échte CPO-aanpak hebben voorrang gekregen boven projecten van architecten en projectontwikkelaars. Ook projecten met een hoge duurzaamheidsambitie kregen voorrang.
Het project is tot stand gekomen als CPO-project door bouwgroep Knallen voor de Hallen bestaande uit familie en vrienden. De architectenopdracht liep van het eerste schetsontwerp ten behoeve van het bidbook voor de locatie tot en met de oplevering. Dit kavel bevat tien appartementen variërend tussen de 50 m2 en 200 m2.

De voorgevel heeft een klassieke driedeling waarin elke bewoner mocht variëren met drie soorten elementen, dubbele deur, Portugees balkon of enkele deur. De voorgevel is uitgevoerd in Petersen Tegl keramische steen strips. Vanwege de geringe diepte van het gevelpakket konden in de woningen zoveel mogelijk vierkante meters worden gerealiseerd. Om het metselwerk zo strak en realistisch mogelijk uit te kunnen voeren zijn samen met de fabrikant 35 verschillende vormstenen ontworpen. Alle woningen zijn uniek en ontworpen in nauw overleg met de architect.

Je browser is verouderd!

Je gebruikt waarschijnlijk Internet Explorer of een verouderde versie van een andere browser. Met een verouderde browser kun je onze website helaas niet meer (goed) gebruiken.

Internet Explorer wordt inmiddels niet meer ondersteund. Als alternatief kan er gekozen worden voor de opvolger van deze browser, Microsoft Edge. Of je stapt over naar een andere browser, zoals Google Chrome.