Coubertin

Opdrachtgever Smit’s Bouwbedrijf
Architect Leeuwenkamp architecten
Stadsdeel Oost
Aannemer Smit’s Bouwbedrijf
Projectnaam Coubertin
Adres Faas Wilkesstraat 159-189,
John Blankensteinstraat 208
Aantal woningen 89
Fotografie

Coubertin: genomineerd voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2020

Coubertin omvat 89 huurappartementen voor middeninkomens op het Zeeburgereiland. Het wooncomplex bestaat uit zes losse gebouwen met een gevarieerd woningaanbod van 2-, 3- en 4-kamer appartementen met een gezamenlijke parkeergarage. Bijna 20 procent van de appartementen is exclusief toegewezen aan mensen in de zorg & welzijnssector.

Voor elke bewonersdoelgroep is een aparte indeling bedacht. Bijzonder is dat naast gezinnen er specifieke woningen zijn voor woningdelers met een gezamenlijke woonkamer maar wel met eigen slaap- en badkamer. Binnen het ensemble van blokken is er één blok uitgevoerd in een afwijkende kleur baksteen met metselwerkpenanten met als doel dit blok te accentueren en het binnengebied als voldoende licht te laten ervaren. Verder is er een groene ‘trap’ en een de daktuin voor algemeen gebruik.

Onder het project is een halfverdiepte parkeergarage. De hoogteverschillen die hierdoor ontstaan zorgen voor een grote variatie op gebouw- en woningniveau. Bijvoorbeeld woningen met extra verdiepingshoogte of half verdiepte buitenruimtes.

Coubertin ligt midden in de Sportheldenbuurt van het Zeeburgereiland. Het project is vernoemd naar de bedenker van de moderne Olympische Spelen, Pierre de Coubertin.

Je browser is verouderd!

Je gebruikt waarschijnlijk Internet Explorer of een verouderde versie van een andere browser. Met een verouderde browser kun je onze website helaas niet meer (goed) gebruiken.

Internet Explorer wordt inmiddels niet meer ondersteund. Als alternatief kan er gekozen worden voor de opvolger van deze browser, Microsoft Edge. Of je stapt over naar een andere browser, zoals Google Chrome.