Change=II

Opdrachtgever Change=
Architect OZ
Stadsdeel Zuidoost
Aannemer BAM Wonen
Projectnaam Change=II
Adres Elizabeth Cady Stantonplein 6-932
Aantal woningen 596
Fotografie Marcel van der Burg

Change=II: genomineerd voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2020

Change= is opgericht om jongvolwassenen te helpen aan het begin van hun wooncarrière. Want al hebben ze werk, dan nog duurt het verkrijgen van een zelfstandige woonruimte in de stad die aan redelijke eisen voldoet vaak veel te lang. Change= II is de tweede vestiging van dit concept. Dit tweede nieuwe appartementcomplex is gevestigd in Amsterdam Zuidoost vlakbij Bijlmer-Centrum.
In Change= II zijn 596 sociale huurappartementen gerealiseerd in een architectonisch aantrekkelijk woongebouw met een herhaald motief in de ramen en balkons. De transparante plint sluit aan op de stedelijke omgeving. Het woonconcept is zo ontwikkeld dat de doorstroom organisch verloopt en toegankelijk blijft in de oververhitte woningmarkt. De studio’s zijn volwaardige woonruimtes met eigen badkamer en keuken.

Change= ontwikkelt vanuit een sociaal maatschappelijk oogmerk. Compacte sociale huurwoningen van hoge kwaliteit in een aantrekkelijk communityconcept. Het pand zelf beschikt over een zonnige binnentuin, een sportschool en (later dit jaar) een smart-work center met flexwerkplekken en vergaderruimtes. Change= biedt dus niet alleen woonruimte met high-end faciliteiten, maar ook gezamenlijke ruimtes waar je samenkomt om te sporten, te werken, te vergaderen of op een groot scherm een film te kijken. Verder investeert het concept enorm in de veiligheid en de zorg van haar community.
De ingang van Change= II bevindt zich aan het huidige Frankemaheerdpad. Uniek aan de entree is dat rekening is gehouden met de twee maaiveldniveaus van Zuidoost. Via een loopbrug is het complex bereikbaar vanaf het verhoogde maaiveld. De locatie in Zuidoost ligt op loopafstand van metro- en treinstation Bijlmer Arena en naast het winkelcentrum De Amsterdamse Poort.

Je browser is verouderd!

Je gebruikt waarschijnlijk Internet Explorer of een verouderde versie van een andere browser. Met een verouderde browser kun je onze website helaas niet meer (goed) gebruiken.

Internet Explorer wordt inmiddels niet meer ondersteund. Als alternatief kan er gekozen worden voor de opvolger van deze browser, Microsoft Edge. Of je stapt over naar een andere browser, zoals Google Chrome.