Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2008

Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2008

Winnaar Meer en Oever –  Schutterstoren
Overige nominaties De Cuisinière, het Watermeisje, de Jonge Moeder en de Bouwmeester
Het Funen – Bodoni
Het Kwadrant
Kleine Rieteiland – Lisdoddelaan
Meer en Oever – ’t Waterfort
Noordkop Spaarndammerdijk
Riverside
Swammerdambuurt
Ultimulti

SCHUTTERSTOREN WINT AMSTERDAMSE NIEUWBOUWPRIJS 2008

Voor de tweede keer hebben de Amsterdammers hun stem uitgebracht voor het mooiste woonproject van het afgelopen jaar. Burgemeester Cohen maakte tijdens een live TV-uitzending van AT5 e winnaar bekend in het theater van de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Hij reikte de prijs uit aan opdrachtgever Stadgenoot en Proper Stok, architectenbureau DKV Architecten, aannemer VBK Hoorn en aan de bewoners van de Schutterstoren.

De Schutterstoren ligt aan het Oeverpad aan de rand van het Sloterpark in Stadsdeel Osdorp en is onderdeel van het vernieuwingsplan Meer en Oever. In de woontoren bevinden zich 54 koopwoningen, variërend in grootte van 81 tot 187 m2. Architectenbureau DKV Architecten noemde het een bijna onmogelijke opdracht om aan de Sloterplas een ‘landmark’ te ontwerpen, dat niet hoger mocht zijn dan 12 verdiepingen. Zij kozen voor een compacte betonnen kern met een staalconstructie, een keuze die zeer ongebruikelijk is in de woningbouw. Het cilindervormige gebouw vertoont verwantschap met het archetype van de watertoren. De toren staat op een terp waarin de parkeerplaatsen zijn verscholen.

De woontoren wordt geroemd om het prachtige uitzicht, de ligging in het groen en aan het water, de luxe afwerking en de futuristische uitstraling.

Je browser is verouderd!

Je gebruikt waarschijnlijk Internet Explorer of een verouderde versie van een andere browser. Met een verouderde browser kun je onze website helaas niet meer (goed) gebruiken.

Internet Explorer wordt inmiddels niet meer ondersteund. Als alternatief kan er gekozen worden voor de opvolger van deze browser, Microsoft Edge. Of je stapt over naar een andere browser, zoals Google Chrome.