Nieuwbouw op Zeeburgereiland

Zeeburgereiland wordt nu ontwikkeld. De eerste zelfbouwwoningen in de Sportheldenbuurt zijn nu bewoond. Voor de komende jaren zijn veel nieuwbouwwoningen met de daarbij behorende voorzieningen en bedrijvigheid gepland.
De Sportheldenbuurt is de eerste woonwijk op Zeeburgereiland die is ontwikkeld. In een paar jaar tijd zijn hier scholen, woningen en horeca gebouwd.

Sportheldenbuurt

Kenmerkend voor de Sportheldenbuurt is de diversiteit aan woningen; koop-en huurwoningen, appartementen, studentenwoningen en zelfbouwwoningen. Hier is plek voor studenten, jonge kinderen, ouderen en gezinnen. In totaal worden in deze buurt ongeveer 1.800 woningen gebouwd. De verwachting is dat de laatste bouwactiviteiten in de Sportheldenbuurt in 2018 zullen plaatsvinden.

Urban Sport Zone

In het hart van de Sportheldenbuurt komt een Urban Sport Zone: twee sportvelden en een 3100m2 skatepark. Rondom het skatepark is ruimte voor groen en allerlei speelvoorzieningen.

Sporthelden

Op Zeeburgereiland komen vijf buurten, elk met hun eigen identiteit. Zo heeft de Sportheldenbuurt een sportief karakter, met daarin centraal de sportvelden. Alle straten zijn vernoemd naar topsporters of mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de sport.

Sluisbuurt

De Sluisbuurt is één van de versnellingslocaties in Amsterdam. Hier komen 3.000 woningen met daarnaast commerciële en maatschappelijke voorzieningen. De Sluisbuurt is onderdeel van de IJoevers en draagt bij aan een nieuwe stedelijke silhouet van de stad.

Vaar- en fietsroutes vanaf het IJ, Waterland en Diemerdijk komen hier bij elkaar. Wonen in de Sluisbuurt wordt wonen in een hoogstedelijke wijk met een sterke band met het omliggende landschap.

Planning bouw

In de tweede helft van 2016 wordt het Bestemmingsplan vrijgegeven, zodat daarna de eerste selectieprocedures van start kunnen gaan. In 2017 wordt het hele gebied opgehoogd en krijgt de grond gelegenheid om in te klinken. In het eerste kwartaal van 2018 kan dan volgens de planning de bouw van de eerste woningen beginnen.

Baaibuurten

De Baaibuurten Oost en West zijn nog nieuw te bouwen buurten die als laatste worden gebouwd op Zeeburgereiland. De eerste stap is dat de grond bouwrijp moet worden gemaakt.

Om in de Baaibuurten woningbouw mogelijk te kunnen maken, moet de hele waterkering rondom Zeeburgereiland worden versterkt. De noordelijke waterkering aan het Buiten-IJ, waar de Sportheldenbuurt en de Sluisbuurt zich bevinden, is inmiddels versterkt.
De waterkering aan de zuidrand van het eiland, waar de Baaibuurt gerealiseerd wordt, is nu aan de beurt. De werkzaamheden starten in de tweede helft van 2018 en zijn uiterlijk 2021 afgerond.

Het laatste nieuws uit Nieuwbouw op Zeeburgereiland

Nieuws
Nieuwe kavels voor bouwgroepen op Centrumeiland in Amsterdam. Binnenkort inschrijven

Nieuwe kavels voor bouwgroepen op Centrumeiland in Amsterdam. Binnenkort inschrijven

14 november 2020

Zelf je woning bouwen in Amsterdam, in een bouwgroep en dus samen met je toekomstige buren. Het kan… Lees meer»

Nieuws
New lots for construction groups on Center Island in Amsterdam. Register soon

New lots for construction groups on Center Island in Amsterdam. Register soon

14 november 2020

Build your home yourself in Amsterdam, in a construction group and therefore together with your future neighbors. It… Lees meer»

Nieuws
Raad van State zet licht op groen voor Sluisbuurt in Amsterdam. Nieuwe wijk met zo’n 5.500 woningen komt eraan

Raad van State zet licht op groen voor Sluisbuurt in Amsterdam. Nieuwe wijk met zo’n 5.500 woningen komt eraan

12 november 2019

De Sluisbuurt, de nieuwbouwwijk op de kop van het Zeeburgereiland in Amsterdam, komt er definitief aan. Nadat de gemeenteraad… Lees meer»

Woningaanbod in

Je browser is verouderd!

Je gebruikt waarschijnlijk Internet Explorer of een verouderde versie van een andere browser. Met een verouderde browser kun je onze website helaas niet meer (goed) gebruiken.

Internet Explorer wordt inmiddels niet meer ondersteund. Als alternatief kan er gekozen worden voor de opvolger van deze browser, Microsoft Edge. Of je stapt over naar een andere browser, zoals Google Chrome.