Nieuwbouw in Amstelkwartier en Kop Weespertrekvaart

Amstelkwartier is een nieuwe wijk in Stadsdeel Oost waar in totaal zo’n 3.000 woningen komen, naast verschillende voorzieningen waaronder een basisschool, een kleine haven, winkels, een hotel en verscheidene horeca.

Over Amstelkwartier 1e fase

Nu de eerste woningen zijn opgeleverd in de eerste fase van het Amstelkwartier, begint zich langzaam een nieuwe contour af te tekenen van een nieuwe stadswijk langs de Amstel. Een gemengde buurt en uniek door haar ligging aan de Amstel, de nabijheid van het centrum enerzijds en het groen van de Amstelscheg anderzijds. De bouwplannen die al zijn opgeleverd laten de diversiteit goed zien: een hotel, betaalbare starterswoningen en studentenwoningen en ook luxe ruime herenhuizen. Er is een brede basisschool geopend en er is ruimte voor buurtgerichte voorzieningen zoals een supermarkt. Minstens zo belangrijk is de aanleg van het Buitendijks Park waar de Amstel met een aantal horecavoorzieningen en roeivereniging RIC echt aan je voeten ligt.

In Amstelkwartier eerste fase worden in totaal 1.500 woningen gerealiseerd.

Over Amstelkwartier Park

Amstelkwartier Park is het tweede deel van de nieuwe buurt Amstelkwartier die door Gemeente Amsterdam ontwikkeld wordt. Dit voormalige terrein van de Zuidergasfabriek wordt een nieuwe wijk met zo’n 1.500 woningen, een winkelcentrum, een school en het nieuwe hoofdkantoor van Nuon.

Op dit voormalige fabrieksterrein staan zes gebouwen die alle sinds 2003 op de monumentenlijst staan: de Watertoren, het Regulateursgebouw, het Directiegebouw en 3 woningen. Eén woning is al gerestaureerd en in gebruik als horecagelegenheid. Voor de overige monumenten worden de komende tijd plannen gemaakt. Het eerste deel van het Amstelkwartier Park dat wordt ontwikkeld is de zogenaamde ‘ooststrook’. Dit is de strook die direct grenst aan de Amstelvlietstraat. In maart 2016 worden de eerste 3 bouwblokken (appartementen) aan de zuidzijde van de ooststrook op de markt gezet via een tender. Ook de monumenten die in deze strook staan (het Directiegebouw en de hoofdopzichterswoning) worden via een tender op de markt worden gezet. Dit is rond de zomer van 2016. Voor de watertoren, de portiersloge en de woning aan de andere zijde van de haven zijn nog geen concrete plannen.

Vanwege de Zuidergasfabriek is de bodem is verontreinigd. Vanaf oktober 2015 is de gemeente gestart met de bodemsanering van de ooststrook en het eerste deel van de toekomstige Amstelstroomlaan. De sanering is hier gestart om woningbouw in deze strook snel mogelijk te maken. De bodemsanering zal ongeveer een jaar in beslag nemen en rond oktober 2016 worden afgerond. Daarna start de bodemsanering van het park en het terrein tussen het park en de Duivendrechtsevaart (de zogenaamde ‘weststrook’). Medio 2018 is het park gesaneerd en opnieuw ingericht (met wandelpaden, zitbanken). Na 2018 start de bouw van woningen in de weststrook.

Over Kop Weespertrekvaart

De roots van de Kop Weespertrekvaart liggen in de buitenplaatsen Solitudo en Lindenhoeve die hier in de 18de eeuw zijn gebouwd door welgestelde Amsterdammers. Deze lommerrijke groene buitenplaatsen vormen de inspiratiebron voor de ontwikkeling van het gebied. Op de Kop Weespertrekvaart zal straks een hedendaagse stadsbuitenplaats verrijzen, waar 23 particulieren hun eigen vrijstaande woning realiseren met een ligplaats in de daarbij behorende haven. In het daarachter gelegen Stadsblok is ruimte voor ca. 350 woningen en voorzieningen. Het stadsblok wordt in delen op de markt gezet door de gemeente.

Het laatste nieuws uit Nieuwbouw in Amstelkwartier en Kop Weespertrekvaart

Nieuws
Somerparc aan de Amstel: exclusieve appartementen en stijlvolle familiehuizen. Nu in verkoop

Somerparc aan de Amstel: exclusieve appartementen en stijlvolle familiehuizen. Nu in verkoop

26 maart 2021

Exclusief en ontspannen wonen met een weids uitzicht over de Amstel en over een fraai park. Het kan… Lees meer»

Nieuws
Somerparc aan de Amstel: exclusive apartments and stylish family houses. Now on sale

Somerparc aan de Amstel: exclusive apartments and stylish family houses. Now on sale

26 maart 2021

Exclusive and relaxed living with a wide view over the Amstel and a beautiful park. It is possible… Lees meer»

Nieuws
HAUT: laatste appartementen in iconische woontoren aan de Amstel

HAUT: laatste appartementen in iconische woontoren aan de Amstel

12 oktober 2020

Het wordt het nieuwe icoon aan de Amstel in Amsterdam: HAUT. Een appartementengebouw uniek in architectuur en uitzonderlijk… Lees meer»

Woningaanbod in

Je browser is verouderd!

Je gebruikt waarschijnlijk Internet Explorer of een verouderde versie van een andere browser. Met een verouderde browser kun je onze website helaas niet meer (goed) gebruiken.

Internet Explorer wordt inmiddels niet meer ondersteund. Als alternatief kan er gekozen worden voor de opvolger van deze browser, Microsoft Edge. Of je stapt over naar een andere browser, zoals Google Chrome.